Výrobní linky potravinářské - VLP

Přednášející: Pavel Hoffman
Rozsah/zakončení: 3+2 zk
Semestr: 10
Pro: obor Procesní inženýrství

Osnova předmětu:

    Metodika navrhování VL, komplexní řešení linek v návaznosti na ostatní provozy, odpady, energetika, životní prostředí. Marketink a návrhy VL. Praktické poznatky z navrhování a provozu VL. VL oborů pivo, cukr, mléko, pekárny, lihovary, maso, mrazírny, tuky, detergenty, speciální výrobky.

 

  • Otázky ke zkoušce

    Materiály ke studiu předmětu VLP

  • Tabulky složení potravin


  • Složení desek a průtok v deskovém výměníku CHS (var.2 návrhu)
  • Foto deskového výměníku, mezistěny a foulingu na deskách


  • Historie a současnost cukrovarnického průmyslu - tabulky a fotografie
  • Fotografie z cukrovaru Modřany - 1979
  • ... Foto zcezovací kádě pivovaru , ... Kvašení mladiny ve spilce - 1 , ... Kvašení mladiny ve spilce - 2 , ... Kvašení mladiny ve spilce - 3,
  • Tlak CO2 v závislosti na teplotě a sytosti piva v KEG sudu
  • Tumblování masa pod ochrannou atmosférou
  • Různé fotografie z potravinářských závodů

  • Roquefort Production- Word
  • Roquefort Production- Power Point
  • Peanut Butter Processing Line
  • Processing Lines of Maple Syrup
  • La Pasta
  • Egg Production Facility
  • Chicken treatment

  • Rafinace olejů (ropa)

     

     © PH
    [Domovská stránka ústavu]
    [Zajímavé odkazy do Internetu]